FaceBook

Beste Ondernemer, Beste Handelaar, Beste Middenstander,

“Versterken van de lokale economie, in harmonie met de troeven van een landelijke gemeente als de onze, willen we in de handelaars en de bedrijven van Balen-Olmen een bondgenoot vinden.”

 

Dit was de openingszin van onze vertegenwoordigster op het debat tussen de kopstukken van de Balense partijen georganiseerd door UNIZO op 18 september. En deze bewuste zin dekt de volledige lading. We hebben in ons dorpje in de “Stille Kempen” alles in handen om er samen met jullie, ondernemers, iets moois van te maken op economische vlak. Jullie zijn het hart van onze economie. Deze lokale handel en hun ondernemers moeten dan ook vanuit het gemeentelijk beleid “koesteren” en ondersteunen. We willen eindelijk terug een adviesraad oprichten van Ondernemers en Middenstanders. Daar kunnen we elkaar ontmoeten, met elkaar communiceren en elkaar versterken met als doelstelling “een ondernemende gemeente met vele troeven in een landelijke regio”. We willen daarom graag jullie meningen, bekommernissen en doelen ook vernemen om daar rekening mee te kunnen houden in de volgende legislatuur en naar een lange termijnvisie trachten samen oplossingen te vinden.

Innovatie, ondernemen en lokale economie versterken een lokale gemeenschap en gaan hand in hand met het gemeentelijk beleid

Een onderneming of handelszaak starten vandaag de dag is niet altijd evident. Daarom is er nood aan financiële en logistieke steun vanuit de overheid. Zwaar verkeer weren uit de dorpskernen is om een veilige en een aangename winkelomgeving te komen. Met bereikbaarheid van vrachtvervoer voor laden en lossen bij de lokale handelaars in het centrum. Samenwerking tussen het lokale beleid en de ondernemers zal op die manier leiden tot positieve effecten op onze lokale economie in een gemeente waar het voor iedereen aangenaam vertoeven is.

De huidige meerderheid heeft ondertussen al een voorakkoord afgesloten om de volgende zes jaar verder te regeren zoals ze dat al 12 jaar hebben gedaan. Deze partijen die het woord “democratisch” te pas en te onpas in de mond nemen leggen de basis van onze democratie naast zich neer: de verkiezingen. Echter, is het de burger die zal bepalen wie er aan zet is na 14 oktober. We willen eerstkomende zondag de stem van de kiezers afwachten vooraleer we bestuursafspraken met andere partijen willen maken. Daarom durven we ook op 14 oktober jullie stem te vragen, elke stem telt om te groeien naar vernieuwing! Samen met jullie willen we dan de komende zes jaar werken aan een gemeente waar de lokale handel herleeft. Een gemeente met geëngageerde ondernemingen, met bloeiende handelszaken, waar het voor iedereen aangenaam leven is.

Alvast “dank” voor uw stem, Open VLD Plus Balen-Olmen

volg ons ook op facebook

Hoe stem ik geldig?

Stemmen

Links