FaceBook

Het enige overdekt zwembad in Balen sloot enkele jaren geleden de deuren. Gezien het inwonersaantal van de gemeente is een overdekt zwembad op eigen bodem tegenwoordig zeker geen overdreven luxe meer.

 

 

 

Als we zeggen dat het geen luxe is, is dat eigenlijk een understatement. Als een gemeente sportinfrastructuur voorziet als voetbalvelden, tennisbanen, een mooi skate-park en meer, dan hoort daar ook een binnenzwembad bij.

Natuurlijk kunnen we als gemeente zelf zo’n zwembad bouwen en uitbaten, maar beter laten we dat over aan de privésector die daarin gespecialiseerd is. Een samenwerking met privé-partners zoals bijvoorbeeld in Lier, Pelt, Zwevegem, Beveren, is een uitstekend alternatief.

De gemeente kan de gronden ter beschikking stellen, de privé-partner kan de investeringen en uitbating doen, en de Balenaren kunnen zwemmen.

 

 

Met zo’n zwembad, een 25-meter wedstrijdbad, hebben onze kinderen en volwassenen terug de kans om te zwemmen vlak bij huis. Onze scholen moeten dan niet meer uitwijken naar buurgemeenten voor de zwemlessen tijdens L.O. De Balenaars kunnen zowel competitief als recreatief met zwemmen bezig zijn, en zwemclubs kunnen hier terug hun thuisbasis vinden. Kortom een gezonde sport voor gezonde Balenaren.

OpenVLD Plus heeft zich hierover al ruim geïnformeerd en de mogelijkheden bekeken. Daarom maken we ons sterk om zo een project op korte termijn te kunnen uitvoeren.

Wat we daarvoor nodig hebben? Uw vertrouwen. Uw stem.

Gewoon doen!

 

 

 

(Foto's: GCB)

volg ons ook op facebook

Hoe stem ik geldig?

Stemmen

Links