FaceBook

zwv1

Ons gemeentebestuur treedt onvoldoende op tegen sluikstorten en zwerfvuil. Preventieve maatregelen dringen zich op om alzo te komen tot een schonere gemeente Balen-Olmen. (K.W. & B.H.)

Balen is een mooie  gemeente met groene gebieden. Maar in al die prachtige natuur merken we helaas heel wat zwerfvuil.  De gemeente organiseert elk jaar een zwerfvuil actie in samenwerking met verenigingen en KMO’s. Hoewel wij deze actie toejuichen, verwachten we ook preventieve maatregelen van het gemeentebestuur.

 

Eind 2015 hebben we reeds gepleit voor een actieplan. Hiervoor baseerden we ons op maatregelen die andere gemeenten reeds hebben genomen. denken we bijvoorbeeld aan het plaatsen van camera’s waar herhaaldelijk afval wordt gedumpt met daarbij strenge GAS boetes. Buiten een fikse geldelijke boete kan er ook nog eens een werkstraf bijkomen. Tijdens deze werkstaf wordt de persoon ingeschakeld bij het opruimen van afval en zwerfvuil.

Ook de hondenbaasjes moeten zich aan de regels houden. Poep opruimen moet de natuurlijke reactie zijn. En daarvoor heb je zakjes nodig. Die moet je dus steeds bijhebben. En daarop kunnen we makkelijk controleren.

volg ons ook op facebook

Hoe stem ik geldig?

Stemmen

Links