FaceBook

Nergens waar het culturele leven zo bruist als in Balen-Olmen. Denk maar aan Fiësta Mundial, Boa festival, Schepskermis,…  Dit is vooral te danken aan de vele verenigingen en organisaties die dit allemaal op zich nemen.

Als gemeente geven we graag de lokale verenigingen en organisaties de kans om culturele evenementen te organiseren. Op die manier komt de gemeente zelf niet in het vaarwater van de eigen verenigingen. Daarom besluiten we dat het de beste keuze blijft om verenigingen (grote) culturele evenementen te laten organiseren. Toch blijven enkele culturele behoeften, zoals onze gemeentelijke bib, een vaste taak voor de gemeente.

Cult2018

Groepen en inwoners moeten echter meer kansen krijgen op het gebied van cultuur-ruimte. De polyvalente zaal van het vrijetijdscentrum de Kruierie is vaak te klein voor verschillende organisaties. Daardoor worden ze vaak gedwongen om uit te wijken naar omliggende gemeentes.

Anderzijds kan deze zaal niet door iedereen benut worden.  Enkel erkende verenigingen kunnen gebruik maken van deze ruimte.

Bij Open VLD Plus klinkt het beter en rendabeler te zijn om deze zaal eveneens aan particulieren en bedrijven te verhuren.

Kruierie2

volg ons ook op facebook

Hoe stem ik geldig?

Stemmen

Links